După ce mașini a fost copiat ARO? Priviți!

   Vizionare 211,527

Atelierul de Detailing

Acum 2 ani

In acest episod discutam cu domnul Dinu Romano despre Dodge wc52, despre "originalitatea" vehiculelor rusesti si despre masinile dupa care a fost copiat ARO.
Facebook: AtelierulDeDetailingCraiova/

Comentarii
Atelierul de Detailing
Atelierul de Detailing Acum 2 ani
Comentariile voastre sunt foarte importante pentru noi. Va rugam sa comentati la subiect. Comentariile care nu au legatura cu subiectul vor fi sterse. Multumim!
gabriel budici
gabriel budici Acum 3 luni
@Avirra în timp ce vorbea, am pus pauza sa caut modele sa fac diferența între ele.
Cristi Cristi
Cristi Cristi Acum an
Schimbatorul la picior pentru faza mare/faza mica il intalnim si la camioanele americane International (model clasic ) fabricate in anii '80.
Ady73
Ady73 Acum an
Subiectul e grozav, filmarea buna insa sunetul e dureros cu variatiile lui de volum. Nu ma deranjeaza daca stergeti mesajul dar sper ca retineti problema cu sunetul si luati masuri. Succes !
florin11bv
florin11bv Acum 2 ani
Aș dori să fac o precizare. Este dincolo de orice dubiu faptul că autovehiculele grele și semigrele sovietice, plecând de la GAZ-ul A, au fost niște copii ale unor produse americane. Iin cazul GAZ-ului 69 (”taticul” M/IMS-ului) ar trebui totusi luat ca reper -cel putin vizual - un autoturism de teren german putin cunoscut, produs de o marca demult disparuta: STOEWER, in cazul nostru tip 40. Imi aduc aminte bine de camionul Molotov, am avut în armată așa ceva. Pornirea la pedala ne-a imprsionat pe toi cei care am vazut atunci masina
ITYo8kgaRCpivLEG
ITYo8kgaRCpivLEG Acum 2 ani
@Sergiu Gabriel Popovici Eh, cred că se referă la UAZ 469... Deși eu nu cred că au vreo legătură între ele... Inițial credeam că se referă la IMS că e inspirat din УАЗ (UAZ) doar că pe urmă am zis că n-ar avea logică să le compare avînd în vedere că IMS-ul e (aproape) clona lui ГАЗ 69, deci îmi era clar că se referă la ARO 24 doar că tot îmi venea greu a crede că poate compara ARO 24 cu UAZ 469... :))
Vasile Hanciu
Vasile Hanciu Acum 4 Zile
Genial! Impresionant profesionalismul si dragostea pentru industria auto din Romania! Va multumesc!
Daniel Iosifescu
Daniel Iosifescu Acum 8 Zile
Filă de istorie,, ever green,, l-am urmărit cu interes și a doua oară, document istoric pentru facultățile de profil auto sau pasionați 😁
Emi Himller
Emi Himller Acum lună
Nu contează amănuntul asta important este ca a fost romaneasca100% toate aduc între ele.. ca și în muzica.. uitați-vă la poza profilului meu.. E prima motocicleta făcută în tara după unmodel german... cărei problema.???
Raia Breguta
Raia Breguta Acum lună
Facet filmari cu ural4320 benzina si dizel
Raia Breguta
Raia Breguta Acum lună
A fost copiat dupa gaz 69
György Kedves
György Kedves Acum 3 luni
Evident n-a fost copiat nicicum. S-a cumparat licenta dupa GAZ 69. Desigur, dupa bunul obicei romanesc, s-au icalcat, insa termenii licentetei, pe simplul motiv, ca "specialistii" nostrii, n-au fost capabili sa urmeze prescriptiile, licentei. asa ca dupa paguba imensa produsa, de lipsa de calificare, a celor de la muscel, si a penalitatilor pe care le-a platit statul roman, am avut posibilitatea sa fabricam, IMS-uri insa cu alte motorizari, si solutii mecanice fata de a a GAZ-urilor sovietice...Ah ca de laudat ne putem lauda la fel ca in cazul asaziselor raze ale lui ceasca...
Dumitru Enceanu
Dumitru Enceanu Acum 3 luni
Referitor la mecanicul MIHAI regele Romîniei,el a fost din școală format să cunoască (diverse meserii ) pe care ulterior lea și practicat (A îmbibat cunoștințele din mecanica aeronautică cu auto )
Ionescu Mircea
Ionescu Mircea Acum 4 luni
Am aflat multe lucruri interesante .
Fluturi si albine
Fluturi si albine Acum 4 luni
asa e , e dupa mercedes!
HORECA INOX
HORECA INOX Acum 5 luni
Gresit! si Malaxa 1c,primul automobil 100% romanesc ce e?
Ion dan
Ion dan Acum 6 luni
Copia nu are valoare...
Dean Romania
Dean Romania Acum 7 luni
IMS/M461 a fost copiat după Gaz 69, e ca și când ai zice cerul e albastru, atât e de simplu!
Clash Robert
Clash Robert Acum 10 luni
Eu am un ARO 243 cu numar ZIL, AB 03 ZIL, ce coincidenta
pannady
pannady Acum 11 luni
Ce bine știe limba rusa și istoria lor, domnul ăsta este un om excepțional. Studebacker american original e foarte fain.
Misha N
Misha N Acum an
Felicitări salutam profesionalismul ,om rar și comentarii pentru interesați clare și explicite
Vlad Vasiliu
Vlad Vasiliu Acum an
Superb 👌😊😁😄
Dragomir Iliescu
Dragomir Iliescu Acum an
ARO seamana cu LAND ROVER DEFENDER .,nu are nici cea mai mica asemanare cu UAZ.
Pere Adam
Pere Adam Acum an
Tablitele de la Tartaria nu au primit de la arheologi gradul de autentice.Comertul antichitatilor se ineaca cu falsuri care cauta un prost sa le cumpere cu o groaza de bani.Mie acest comert I-mi aminteste acei tzigani care vand la piata monede antice care sunt facute de mesteri tzigani .Romanii trebuie sa se hotareasca: Sau sunt urmasii dacilor care au fost analfabeti sau sunt urmasii celor care au fabricat tablitele de la Tartaria. Se pare ca romanii sunt un soi diferit ca au scris de numai 200 de ani...
Florian Razvan
Florian Razvan Acum an
Pe felie tataia 👍👌
Mircea Berbecaru
Mircea Berbecaru Acum an
Caroseria sau motorizarea? Caroseriile pentru modelele din anii 80 au fost proiectate de designeri romani scoliti la Institutul de Arhitectura " Ion Mincu ". Scoala romaneasca de Design industrial era foarte bine cotata la nivel mondial iar multi dintre ei au plecat si au lucrat pentru firme de renume. Sigur mai traiesc designerii care au proiectat modelele de ARo si ar fi bine sa faca precizari.
Atelierul de Detailing
Atelierul de Detailing Acum an
Priviti cu atentie. Nu am discutat despre anii 80
Dan Rastoaca
Dan Rastoaca Acum an
Bio-curenti...am cautat pe goagale in tot felul si in diverse limbi...Elon Musk abia acum 2 ani a pus bazele unei companii care vrea sa faca o conexiune creier-computer iar nenea asta imi zice ca inainte sa ma nasc eu baietii astia deja masterau aceasta tehnologie. Hmmm...
Esandina Esandina
Esandina Esandina Acum an
ZiL 157
THE STIG
THE STIG Acum an
Vrem mai multe reportaje cu domnul sau altii ca el, ca e foarte interesant !
Stefan Ignat
Stefan Ignat Acum an
Un geniu in ale' mecanicii !😉
Bsamsung Samsung
Bsamsung Samsung Acum an
Mai ziceti si de trenul in tub vidat al lui Coanda! Tren pe care americanii acum il fac. Romania dezvolta bomba atomica. ROMBACUL a fost costruit datorita lui Coanda. Ceausescu s-a milogit , la propriu, de Coanda sa vina in tara.Aveam proiectate , in 84, calculatoare ca cele IBM de ultima generatie. Romania a prezentat la Paris primul elicopter capabil sa loveasca doua tinte in acelasi timp. Occidentul ne-a interzis sa-l facem.
MrRemus68
MrRemus68 Acum an
Felicitari pentru munca depusa pentru restaurarea acestor autovehicule, dar in comentariile dumneavoastra prezentati multe date eronat... Unul dintre ele: GAZ - Gorkovskii Avtomobilnii Zavod este in localitatea Nijnii Novgorod iar UAZ - Ulianovski Avtomobilnii Zavod este in orasul Ulianovsk, situate la o distanta considerabila intre ele, astfel incat nu pot fi confundate! Dumneavoastra prezentati eronat ca ar fi fost vorba numai despre o redenumire a fabricii... Va recomand sa va informati inainte de a face public comentarii eronate!
Max Style
Max Style Acum an
Respect, frumos reportajul ..dar mai bine nu mă uitam , iarăși m-am enervat când am urmărit ceva despre ARO gândindu-mă cât de ușor au distrus uzinele ARO...!!! Mai pot spune doar că marile puteri din vest au ajuns la concluzia că nu poți domina pe calea războiului....mai devreme sau mai târziu vor pierde.. Cea mai buna cale de a-i domina pe alții e doar calea economică și din păcate ei asta au făcut și o fac din plin și acum...trist dar adevărat...!!!!
DS Popa
DS Popa Acum an
Mă înclin cu respect și prețuire, domnule Romano și felicit realizatorul interviului
zamfir grigo
zamfir grigo Acum an
Eu din cate stiu aro a cumparat lincenta de la mercedes, deci puteam sa facem geleuri fara frica
Gabriel Marian
Gabriel Marian Acum 2 luni
Când asta? Că ARO 24 apare în '72, iar G apare în '78.
Artdecor Iulian
Artdecor Iulian Acum an
Deci totul copiat ..... dar chiar si asa totul sa distrus in tara
Livius
Livius Acum an
Tot romanii au distrus Romania pana sa vina " aia de afara " . Romania putea fi la momentul actual o tara incredibila, un adevarat leu al Europei . Ma abtin sa zic mai mult ... A fost o mare placere sa il ascult pe acest domn. Bravo !
Adrian Ciobanu
Adrian Ciobanu Acum 5 luni
Unde vezi tu români
Fanuica Florin
Fanuica Florin Acum an
un adevar vechi care tarziu a fost spus...
RazorGaming Live
RazorGaming Live Acum an
Fine ::)) free sub here
Diva Senzationala
Diva Senzationala Acum an
Deci romanii au facut copii la copii...adica nimic bun si original. Natie de kko.
Dionisie Natea
Dionisie Natea Acum an
as aprecia mai mult daca sunetul ar fi egalizat astfel incat sa nu trebuiasca sa dau volumul mai incet atunci cand incepe muzica...nu de alta dar e aiurea rau
adrian marian
adrian marian Acum an
Ceea mai mare cultura istorică de automobile o au americani ...ex aveau scara de urcare iluminata la auto din vremea când noi chiar mâncăm cu degetele 😅
Marius-Nicolae Toader
Marius-Nicolae Toader Acum an
URSS colaborau cu SUA în domeniul auto încă din perioada interbelică, achiziționând licențe Ford pentru construcția de camioane și automobile. Astfel că după începerea războiului, americanii au oferit ca ”ajutor de război” licența și planurile tehnice ale automobilului de teren militar Ford Jeep Willys-MA și pentru motoare Dodge. În 1941 sovieticii realizează modelul GAZ-64, care se asemăna și cu Dodge WC52. Urmează modelul îmbunătățit GAZ-67 și apoi binecunoscutul autoutilitar GAZ-69 (cu botul mai îngust). După acesta, licența de fabricație a fost acordată și R.P. Române, la început fabricându-se piese de schimb, iar în anul 1957 se realizează la Câmpulung Mușcel automobilul IMS-M 57. În 1959 apare o variantă modernizată IMS-M 59 iar în 1961 începe reproiectarea platformei tehnice, complet restilizată cu noi soluții avantgardiste, în 1964 lansându-se supermodelul M-461 ”Zimbrul Carpaților”, care a cucerit numeroase competiții și piețele internaționale!
Dipsy Romanian Chanell
Dipsy Romanian Chanell Acum an
Copia IMS-ului românesc e Gaz 69
Andrei lion
Andrei lion Acum an
Felicitari acestui om,este un om inteligent cu informatii incredibile! cred ca este si un mecanic incredibil!felicitari pentru calitate!
Sergiu Badaluta
Sergiu Badaluta Acum an
Chiar nu mentioneaza nimeni despre izbitoarea asemnare dintre Aro si Land Rover Defender?
Aurelian Dumitrache
Aurelian Dumitrache Acum an
TOT RESPECTUL MEU ,PENTRU UN ASEMENEA OM,BRAVO!
Vasi Preda
Vasi Preda Acum an
la noi a fost sabotata performanta...
Vasi Preda
Vasi Preda Acum an
acuma avem euro6.
Sergiu Munteanu
Sergiu Munteanu Acum an
O vară că sa desfaci o mașină și să o faci la loc? Nene, tot respectul, dar mi se pare dubios de mult.
IO ALEX
IO ALEX Acum an
E si căutarea pieselor de schimb care nu le cumperi din magazin Dacia..
Grosz Marton Csaba
Grosz Marton Csaba Acum an
hm masini cu hidrogen ar trebui sa se faca dacia cu hidrogen..si cu acumulator,tir cu hidrogen...sa copiem si ala si sa exportam....dar dar nu vor ca statul nu ea tva..acize etc ...
missionnad1
missionnad1 Acum an
Trebuia sa faceți ceva cu câinele ăla
krumpli suncus
krumpli suncus Acum an
intrebare,la 1:46 domnul arata o maneta si spune ca o masina militara care se respecta are ,,cardestan''--ce este cardestan,nici google nu cunoaste cuvintul. help me please.
Ender M
Ender M Acum an
@krumpli suncus Acum se zice TROLIU.
krumpli suncus
krumpli suncus Acum an
@Ender M multumesc acum e clar si pt. google :-)
Ender M
Ender M Acum an
CABESTAN
Bogdan Ciolac
Bogdan Ciolac Acum an
Eu stiam ca majoritatea automobilelor rusesti sunt copiate dupa automobilele germane, nu americane....
Bogdan Gabriel Cazanlau
Bogdan Gabriel Cazanlau Acum an
Felicitări pentru documentar ! Multumesc
Adi Stancu
Adi Stancu Acum an
Nenea este tare rau ,asta da mecanic ,ar fi fost un bun profesor la un liceu de mecanica !
Dumitru Enceanu
Dumitru Enceanu Acum 3 luni
Nu la liceu ,ci la Universitățile cu profil de construcții auto. Se vede pregătirea temeinică ce a dezvoltato munca în industria militară.
Adi Stancu
Adi Stancu Acum an
Prima data cand am auzit de cabestan ......wow
cristian ghenea
cristian ghenea Acum an
1609 km are o mila terestra!nu 1650
Mircea Gaita
Mircea Gaita Acum an
Dacă vreți sa vedeți mașinile îl găsiți în comuna Plesoiu Olt
iulian gheorghe
iulian gheorghe Acum an
Cu parere de rau dar omul nu are treba cu masina ARO !!M460 a fost singura LICENTA de masini VANDUTA de ROMANIA EMIRATELOR ARABE. Iar sufletul uzinei ARO a stat in doi frati ROLEA care au facut studii la PARIS!!!!
TAPUS CONSTANTIN
TAPUS CONSTANTIN Acum an
Adica masinile facute de romani au fost furate proiectele acestora din occident
Ghennadii Vartic
Ghennadii Vartic Acum an
autoblog.md/foto-istoria-automobilelor-sovietice-toate-masinile-erau-copii-fidele-a-celor-din-occident/
Ghennadii Vartic
Ghennadii Vartic Acum an
Domnul in cauza corect si minutios explica cronologia evenimentelor , bravo , cu o singura precizare ; Ford prin intelegere a construit uzina ford in URSS si ca beneficiu URSS a achitat suma de 85 mln dolari ; s-au platit bani mari in anii 30 dar fiind faptul ca nimeni din occident nu dorea sa o faca ., constructia a durat 8 ani ., surse din Wikipedia .Este perfect adevarat faptul ca Gaz este Ford , Moschvic este Opel ; Lada este Fiat
Sergiu Munteanu
Sergiu Munteanu Acum an
Mozgvich este de fapt bemveu, motoarele, cutia, și suspensia sunt absolut identice, chat și caroseria nu prea diferă
Dave Porter
Dave Porter Acum an
Ar fi bine sa nu mai fim nostalgici dupa trecut sa invatam din el si sa ne miscam. In trecut erau anumite resurse acum sunt altele. Acum alti actori internationali au tehnologia si resursele. Masinile se fabrica acum cu o viteza draceasca pentru profit. Nu se mai fac masin care sa fie fiabile. Se reduct costurile cat mai mult, se face o masina care sa crape dupa 5-7 ani, se folsoeste mult plastic ca este super ieftin sa faci din plastic. Corporatiile de facut masini le puteti numara pe degete.Ele dicteaza logistica (componente, unde se fabrica, ci are voie sa faca componente) In trecut americanii apoi gemanii au facut masini bune. Dupa acea japonezii si sud correnenii. Acum chiar China a copiat puternic si au material si resurse. Se ridica, nu sunt pe piata Europeana sau SUA dar nu mar mira sa apara. Rusii nu au fost in tare sa faca masini, au copiat de la americani si fiind naivi au facut masini bune care sa reziste, fiabile. Insa intre timp s-au facut atat de multe inovatii in domeniu ca nimeni nu are chef sa conduca o lada fara centura de siguranta. Da sunt simple de reparat si fiabile dar sunt niste tractoare. Romania in prezent nu este decat o tara de consum, noroc cu Renault ca ne-a dat un os si asambalam Dacia. Globalizarea este nou joc. Trebuie sa stim cum sa ne integram, sa invatam jocul, sa ne adaptam. Si daca numai facem component in tara ar fi destul de bine. Insa aducerea si construirea fabricilor este un mare joc politic care de obicei este ratat de ciocoii de la conducere, pentru ca nu avem politicieni de clasa (rasa) inca. Sananate si intelepciune la neamul romanesc. Traiasca natia!
Marin Filipache
Marin Filipache Acum an
Cred, unul din putini cunoscatori autentici ai domeniului, pe deasupra a inteles si politica vremii respective Constructori de motoare, in lume, sunt putini, II NUMERI PE DEGETE, clubul lor SE RESTRANGE la ora actuala. Pentru o tara ca Romania a fost si era IMPOSIBIL sa penetrez acest club. asa ca, in afara de o masina DE UZ INTERN, noi n-am fi putut produce altceva Felicitari domnului pasionate de masini
Dan Danila
Dan Danila Acum an
rominii ar fi putut inventa mamaliga cu elice si mititelul in 4 timpi cu mushtar, dar spionii fratelui mai mare l-au ucis pe marele cirmaci si savanta de renume mondial cu marea lor inventie ak47 din dotare, si uite asa am ramas in curul gol, nemaiavind cine sa ne mai faca noi si noi inventii si realizari
Dave Porter
Dave Porter Acum an
Fratele mai mare era USSR acum este UE, Germania, SUA.
Marin Filipache
Marin Filipache Acum an
Noi care am prins din acele vremuri am spune ca este o fitece diferenta
geooo
geooo Acum an
un om destept....asa ceva merita sa fie Presedinte....
Valeriu Costea
Valeriu Costea Acum an
Nea' Dinu le stie dar pe unele dupa ureche sau din legende urbane. Oricum, jos palaria. :)
LHC INV
LHC INV Acum an
Rar om
Andrei Rotaru
Andrei Rotaru Acum an
Foarte interesant videoclip..respect ...am învățat să conduc pe ARO cu bunicul in dreapta
Razvan Alex
Razvan Alex Acum an
o enciclopedie de om
Mircea-Cristian Burz
Mircea-Cristian Burz Acum an
Continuare?!
Atelierul de Detailing
Atelierul de Detailing Acum an
au fost doua episoade inainte si o sa urmeze
EMIL GABOR
EMIL GABOR Acum an
Frumos. Ma bucur cand vand oameni varstnici cu capul pe umeri si care vad realitatea ca in mare toata industria romaniei era copiat , nu doar vehiculele.
George Demean
George Demean Acum an
Stimate Domn Dinu, va iubesc colectia dumneavoastra si istoria de dinainte de revoluie, cu toata colectia de camioane rusesti din vreme. ore ce pasere ati avea de camioanele si rachete de atunci si pana acum? am un film daca acceptati aici despre Federatia Rusa astazi...rokey.info/key/video/nWiijb6mn6iCyaQ.html
mrt 2000
mrt 2000 Acum an
va multumim ptr video si interesantele informatii cu privire la aceste masini!
Adr. Matw
Adr. Matw Acum an
Felicitari!!! Multa Sanatate Domnului Dino!! Am si eu un Unimog 404 detinut de armata americana pe care as dori sa-l restaurez, din pacate nu cunosc nici un mecanic ca Domnul Dino:(
Manolache Mihai -vacapunkista-
Manolache Mihai -vacapunkista- Acum an
Felicitari !!! omul este o enciclopedie auto :)
Alexandru Bogdan
Alexandru Bogdan Acum an
Omul acesta este o comoara cu informații! Plin de pasiune!
Sebastian Morosan
Sebastian Morosan Acum an
Va rog frumos mai faceti episoade de genu asa om și asa colecție este rara
Daniel-Mircea Popescu
Daniel-Mircea Popescu Acum an
Pe alocuri corect dar multe informatii sunt speculatii. Dar le spune cu asa convingere ca te face sa il crezi.
Serghei Din
Serghei Din Acum an
Faceti confuzii grave...IMS NU este ARO.Seria Aro 10-24...este altceva...in nici un caz IMS.
McGigi666
McGigi666 Acum an
IMS este Aro, nu altceva. e o evolutie a aceluiasi motor in linie cu 4 cilindri, obtinut de rusi prin taierea efectiva a motorului american.
Alex CR
Alex CR Acum an
Tot respectul pentru acest om💪🏼
Tudor Dumitrescu
Tudor Dumitrescu Acum 2 ani
Foarte interesant si educativ pentru cei care sunt interesati
A&G99
A&G99 Acum 2 ani
Omul asta e o comoara unde l ati gasit?
Victor Neculae Radulescu
Victor Neculae Radulescu Acum 2 ani
Design-ul la camionul Carpati nu este copiat dupa ZIL-ul rusesc ci este proiectat de o firma frantuzeasca. Diferentele dintre ZIL si Carpati sunt ca de la cer la pamant.
Vasile Scafaru
Vasile Scafaru Acum 2 ani
interesanta istoria automobilistica...
Parciulea Gheorghe
Parciulea Gheorghe Acum 2 ani
Stimate Domn, câteva precizàri se impun în legàturà cu afirmatia dumneavoastrà cà ARO240 ar fi copiat dupà modelul sovietic UAZ. Chiar dacà ARO a început productia dupà cea a rusilor! De fapt modelul 240a fost conceput si a fost lansatà prepararea matriter si sculelor (logistica liniilor de ansamblare) cu mult timp înainte = a avut nevoie de aproximativ 10ani! In anul 1961 am inceput ucenicia in uzina IMS si am asistat la aceastà nastere a modelului ARO, in cadrul serviciului "prototip" o echipà de tehnicieni demontau diverse màrci automobili TT pentru a se "inspira" la conceperea sasiului cu suspensie independentà a puntii fatà. O altà echipà a realizat caroseria cu formele iei angulare din placaj taiat la traforj si lipit pe un schelet metalic primar. Din aceastà echipà fàcea parte si Ing. Weber (profesorul meu de desen tehnic) detast de la fac. Brasov. Daca vreti, modelul caroseriei ARO 244 a fost copiat de Mercedes clasa G !!! care a apàr multi ani dupà bijuteria noastrà de la Câmpulung. Pentru toate aceste motive, trebuie sà-i omagiem pe acesti oameni care au fàcut un automobil remarcabil si astàzi nu mai sunt printre noi, afirm acestea pentru cà eu am tràit istoria acestui mit românesc, si cred cà dumneavoastrà nu ati fost acolo!!! Cu stimà www Parciulea Gheorghe ( inventor=patent directory)
Columb Boss
Columb Boss Acum 18 Zile
👏👏👏🥰
Parciulea Gheorghe
Parciulea Gheorghe Acum 8 luni
@Catalin- Ichim Aici răspunsul trebuie să fie unul politic, comuniști nu alocați fonduri pentru cercetare și nici nu promovau inițiativele personale, pe când germania au conceput automobilul lor la cererea șahului Iranului cu fonduri nelimitate. Vae Victis!
Mircea Berbecaru
Mircea Berbecaru Acum an
@Parciulea Gheorghe Domnule Parciulea stati linistit ca acest individ care comenteaza cu numele fals de Gica Popescu il veti gasi peste tot unde are ceva de zis contra a tot ce este realizat de romani. Trageti dumneavoastra singur concluzia: oare merita bagat in seama acest individ?
Ion Popescu
Ion Popescu Acum an
Skoda nu este nemteasca ci ceha!
Max Style
Max Style Acum an
@Mircea Berbecaru , adevărat...!!!
Marius Marius
Marius Marius Acum 2 ani
Rusii au copiat de la americani si noi de la rusi...intrebarea este: De la cine au copiat americanii?!Sa fie oare extraterestrii de vina?
778125539
778125539 Acum 2 ani
Nenea asta stie lucruri care nu se invata nici in scoli...nici in universitati ..
Fanoiu de la Medgidia
Fanoiu de la Medgidia Acum 2 ani
#OMUL #ASTA #ESTE #DOXA
Tulius Eusebiu Baier
Tulius Eusebiu Baier Acum 2 ani
Comutatorul de schimbare a fazelor de lumina (lunga/scurta) la podea stânga l-am mai întâlnit la Opel Rekord 1700, an de fabricatie ‘61-‘63 si la camioanele SR 114, 132.
Florian Constantin
Florian Constantin Acum 2 ani
10 cu felicitari,f.f.f.interesant. Istorie adevarata.
Calin Opi
Calin Opi Acum 2 ani
Felicitări! Ați găsit o comoara in acest om! Foarte interesant!
A HW
A HW Acum 2 ani
Bravo, România a avut oameni f. bine calificați. Politicieni idioți şi duşmanoşi au distrus ce aveam mai bun.
Diva Senzationala
Diva Senzationala Acum 2 ani
Romanii de fapt n-au facut nimic, au copiat tot si aia prost.
sirbu grigore
sirbu grigore Acum 2 ani
Copiate ori nu erau construite in Romania . Si tot in Romania se construiau si nave , si tractoare si televizoare si locomotive si N produse . CE MAI CONSTRUIM ACUM SI CUI MAI VINDEM ?!
Unchiu'
Unchiu' Acum 2 ani
si Mercedes G classe nu e copiat dupa ARO??
Laurentiu Popa
Laurentiu Popa Acum 2 ani
Foarte interesant. Asteptam si ep 2
Atelierul de Detailing
Atelierul de Detailing Acum 2 ani
Urmeaza ep. 3
Iuri Vasilică Blioju
Iuri Vasilică Blioju Acum 2 ani
Hristos a Înviat, aș vrea să-l cunosc pe domnul , cand vin în țară, lucrez în Olanda, am vazut multe mașini de armata la vânzare..aș vrea si eu să cumpăr una dintre acetea, dar aș dori să vorbesc cu domnul ....cum putem sa luom legătura vă rog?am si eu eu cont pe youtube si pe LikedIn si FB cu acelasi nume de aici
Adrian Constantin
Adrian Constantin Acum 2 ani
Stiu ca Dacia Nova este 100% romanneasca!
Molnar Robert
Molnar Robert Acum an
Motorul ii copiat dupa renault 12,scaune,butoane,carburator etc.de oltcit la randul lui citroen plus o gramada de piese mecanice preluate de la alte modele
Diva Senzationala
Diva Senzationala Acum 2 ani
Da de unde, Nova a fost copiata dupa Peujeot 309 parca.
Cosmin Istrati
Cosmin Istrati Acum 2 ani
Ce e acel cabestan ?’
cristea nistor
cristea nistor Acum an
Cabestanul este troliu sau vinci, denumire folosita în domeniul naval.Mai sunt filme vechi, în care se găsește comanda ,, trageți la cabestan, , atunci când ridica ancorele sau întind parâme. Toată cele bune!
Filip Avram
Filip Avram Acum 2 ani
Foarte interesant, de mult timp cautam un videoclip care sa arate asa ceva intr-un mod atat de explicit, mai ales pentru ca recent am inceput impreuna cu tatal meu restaurarea unui IMS m461 si chiar voiam sa aflu istoria lui ! Keep up the good work ✨
Adrian Vasile
Adrian Vasile Acum 2 ani
Iar ne-mbatam cu apa rece! Nu avem nici-o realizare in materie de automobile. Am copiat si am copiat prost. ARO 240 a fost o nenorocire din punct de vedere al motorului, al mecanicii, al caroseriei si al performantelor. Sa adaptezi un motor de Peugeot sau Nissan pe un ARO nu e o performanta in sine. In America sunt sute si mii de garage care fac asa ceva frecvent. Cu armamentul a fost la fel, am produs pusti si pistoale sub licenta, n-am inventat noi nimic. Iar Coanda nu a facut primul avion cu reactie. Avionul lui Coanda avea un ventilator mecanic care sulfa aer rece printr-un tub si bineinteles ca nu a zburat niciodata ca nu s-ar fi putut. Coanda a fost doar un inginer de aviatie si atita tot. Apreciez insa pasiunea d-lui Romano pentru masini de teren vechi.
Gabriel Marian
Gabriel Marian Acum 2 luni
ARO nici usturoi n-a mâncat și nici în multe țări n-a exportat...
Costi
Costi Acum 2 ani
Absolut fascinant
A fost odată Autobuzul
14:19
KARISMA WORLDWIDE
Vizionare 455 K
Bunica și averea - MIRCEA BRAVO
3:55
MIRCEA BRAVO
Vizionare 437 K
Cocos de la Calarasi - Talent colosal  | Official Video
3:00
Cocos de la Calarasi
Vizionare 145 K
Dacia D6 Estafette - Hipiotul Românesc
37:44
Masinistul
Vizionare 485 K
Ep.1 Colecţia de camioane militare a domnului Dinu Romano
28:49
Transportorul de rachete sovietic ZiL-157 SA-2
22:40
Atelierul de Detailing
Vizionare 26 K
TRABANT 601- Povestea masinii "de carton"
45:37
Atelierul de Detailing
Vizionare 59 K
ARO 244 cu inimă de Peugeot
39:41
Masinistul
Vizionare 561 K
(Burlak) БУРЛАК от Макара. Часть 1.
12:26
Алексей Макаров
Vizionare 3,6 mil
Bunica și averea - MIRCEA BRAVO
3:55
MIRCEA BRAVO
Vizionare 437 K
Cocos de la Calarasi - Talent colosal  | Official Video
3:00
Cocos de la Calarasi
Vizionare 145 K
Hot glue fix dents? #Shorts
0:29
Dylan Ayres
Vizionare 16 mil